Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Gyenesdiáson startol a Nemzeti Vágta

Augusztus 16-án ismét lódobogástól lesz hangos a Balaton-parti Gyenesdiás, ahol 11. alkalommal rendeznek Nemzeti Vágta előfutamot. A helyszínen már reggeltől izgalmas programokkal várják az érdeklődőket, nap végén pedig kiderül, ki képviselheti a települést a rendezvénysorozat döntőjében.

A Nemzeti Vágta első regionális előfutamát vasárnap rendezik meg Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata szervezésében. A versenyen újra nyeregbe száll a tavalyi döntős második helyezett, Németh János Melisseus Madocsa Mázli nyergében, aki egyébként már kétszeres nyertese is a Nemzeti Vágtának.

A Faludi síkon számos izgalmas programot láthat majd a nagyérdemű, a 10 órakor kezdődő megnyitó ünnepséget az előfutamok követik, végül a legfiatalabb lovasok is összemérhetik tudásukat a Kishuszár Vágtán. Az eseményt a különleges kocsitoló verseny színesíti, az autentikus lovas hangulatért pedig többek között a Csákberényi csikósok csapata és a Radetzky Huszár Egyesület bemutatója felel. Az előadások után a napot végül az előfutam döntője zárja, ahol eldől, ki kvalifikálhatja magát az októberi döntőre a Hősök terén.

Az ingyenes rendezvényen a lovas programok mellett kézműves vásár, valamint az Ízek Utcája várja a résztvevőket, ahol hagyományos magyar ételeket és italokat kóstolhatnak az érdeklődők.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További képek a 2019-es évi Festetics Vágtáról »

2020. augusztus 14.