News Photo

Bátor Tábor a Nemzeti Vágtán

  • 2009. május 18.

A Bátor Tábor is képviselteti magát a Nemzeti Vágtán. Az Alapítvány a Vágta szervezőinek jóvoltából egy lovast indíthat a Nemzeti Vágtán. Bogár Csaba a 4. futamban indul Prima-Donna nevű kancájával. A nevezés az UNION Biztosító támogatásával valósulhatott meg.
A Bátor Táborban a daganatos és más krónikus betegségben szenvedő gyerekek laknak. A csoda-falu különlegessége, hogy a gyerkőcök egy hétre megfeledkezhetnek a betegségükről, és olyan kalandokba vethetik bele magukat, amelyekre betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük.

Az Alapítvány a Vágta szervezőinek jóvoltából egy lovast indíthat a Nemzeti Vágtán. Bogár Csaba a 4. futamban indul Prima-Donna nevű kancájával. A nevezés az UNION Biztosító támogatásával valósulhatott meg.

A futamokon és a Korzón kívül még egy helyszínen találkozhatnak a vendégek a Bátor Táborral. A Műcsarnok mögött különleges lehetőség nyílik, hiszen az igazi „bátortáboros” hangulatba lehet egy kicsit belekóstolni a különböző szabadtéri játékoknak köszönhetően. Lesz ott fotózás, patás nyomkövetés, zsákban-futás, lasszóvetés, kézműveskedés, baba-sarok és még sok vidám dolog. Szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az ingyenes nyári táborozás lényege, hogy a kis betegek számára sikerélményt nyújtson, ami a tudományos kutatások szerint pozitív hatással van önbizalmukra és ezáltal gyógyulásukra. A krónikusan beteg gyerekek a táborban kipróbálhatják a lovaglást, az íjászatot, az evezést, az alacsony és magas-kötélpályát, horgászatot, kézműveskedést, zenélést, színjátszást, fotózást.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?