Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Izgalmas futamok az első Csemői Vágtán

Július 24-én, szombaton új helyszínként debütált az Elővágták sorában a Pest megyei település. A hétvégi rendezvényen számos érdeklődő szurkolta végig az izgalmas futamokat, amelyek végén eldőlt, kik képviselhetik településüket az októberi döntőben.

A Csuda Csikó Tanya mellett rendezték meg az első Csemői Vágtát, ahol a futamok mellett színes programokkal várták az érdeklődőket. A megnyitó ünnepséget a felnőtt előfutamok követték, majd a legfiatalabb lovasok is összemérhették tudásukat a Kishuszár Vágtán. Az eseményt a különleges kocsitoló verseny színesítette, ahol ismét a csemői csapat bizonyult a legjobbnak. A második helyen Abony, a harmadikon az ajaki és ceglédberceli csapat végzett. Az autentikus lovas hangulatról többek között a Csákberényi Csikósok csapata és a Kecskeméti Honvéd Lovasok gondoskodtak. A nap folyamán hagyományőrző kirakodóvásár, állatsimogató, pónilovaglás és számos koncert, zenei program is szórakoztatta a közönséget.

A Csemői Vágta várva várt esti döntőjén kiderült, hogy kik jutottak be a budapesti fináléba. Az első helyet Petrik Tamás, korábbi Vágta győztes szerezte meg Vicces hátán, Csemő település képviseletében. Másodikként az őcsényi Kovács Levente futott be Korona Tangó nyergében, a harmadik a látrányi Kövesdy Zsolt lett, Nic-Nac nevű lovával, míg a negyedik helyen Bak Edina és Roven Gidran Rozi végzett, Ajak település képviselőjeként.

A Kishuszárok versenyén a felsőpakonyi Nagy Regina az első, a bodonyi Juharos Jadviga a második, Fekete Emma Szalafőről pedig a harmadik helyen vágtatott be a célba, így ők képviselhetik majd településüket a budapesti Nemzeti Vágtán, október 2-án és 3-án. Gratulálunk nekik!

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Fotógalériánk az első Csemői Vágtáról »

2021. július 25.