Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ezek a lovasok vágtáztak a győzelembe Gyenesdiáson

A hétvégén megtartották a Nemzeti Vágta regionális előfutamainak soron következő versenyét. A Festetics Vágta győzteseit a gyenesdiási Faludi-síkon avatták, immáron 12. alkalommal

A Festetics Vágta fókuszában ahogy mindig, most is a magyar lovas kultúra és a hagyományőrzés állt. A Zala megyei rendezvényen az izgalmas futamok mellett kocsitoló verseny, kézműves vásár, „Ízek utcája”, csikós bemutató, és a helyi lovardák bemutatói is várták a közönséget.

A balatoni települések csatájában Arató Barna aratott győzelmet Napraforgó nevű lovával, így Bükkösd is képviselteti majd magát a budapesti Nemzeti Vágtán. A dobogó második fokára a szilvásváradi Bányavölgyi Donáta állhatott fel Mimózával, a harmadik helyezés pedig Takács Reginát illette meg Baron Gyémánt nevű lovával, Vonyarcvashegyet képviselve. Végül negyedikként Szentkirály színeiben Csiki Árpád és Jimmy kvalifikálták magukat a budapesti döntőbe.

A kishuszárok futamában Ferencz Dominika és Herceg Kalocsa képviseletében nyerték meg a versenyt, majd másodikként Goneth Márk és Szélvihar ért célba Ábrahámhegy településének szerezve ezzel dicsőséget. A harmadik a köveskáli Sziklay Gizella lett Ragyogó nevű lovával. Gratulálunk nekik!

Nyeregbe vidék, nyeregbe Magyarország

Fotóink a Festetics Vágtáról »

2021. augusztus 23.