News Photo

Szeptember 11-én jön a Viharsarki Vágta

  • 2021. szeptember 08.

A sarkadi előfutamra szombaton kerül sor.

Hétvégén a lovasoké lesz a főszerep Békés megyében: az izgalmas futamok mellett a kettes fogathajtók is összemérik tudásukat. Az érdeklődőket a verseny mellett, többféle lovas program is várja majd.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Mokán István, Sarkad polgármestere mond köszöntőt. Ezt követően kerül sor a csikósok bemutatójára, majd 10.30-tól kezdetét veszik a versenyek. Először a megyei fogathajtók futamait láthajtuk, ahol több mint 20 fogattal versenyeznek majd a résztvevők. Ők kétfordulós akadályhajtásban és szinkronhajtásban is megmérettetik majd magukat. Ezt követi a nap fő száma, a Viharsarki Vágta előfutamai. A kishuszár és felnőtt versenyre idén 11, illetve 14 nevezés érkezett. A futamok egész biztosan tartogatnak majd meglepetéseket, ugyanis korábbi többszörös döntősök is összemérik tudásukat az októberi Nemzeti Vágtán való indulás jogáért.

A szervezők a pihenésre és hagyományok megismerésére is nagy hangsúlyt fektettek: a versenyszámok döntői különböző lovas bemutatókkal várják majd az érdeklődőket. Az Elővágta döntőire 16 órakor kerül sor, az eredményhirdetés pedig várhatóan 17 órakor lesz, mely során kiderül, kik képviselhetik településüket október 2-án és 3-án a budapesti Nemzeti Vágtán.

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2021. szeptember 8.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?