News Photo

Szombaton újra startol a Felvidéki Vágta

  • 2022. június 23.

A hagyomány tovább él! Június 25-én, szombaton hatodszorra rendez elővágtát Csallóköz fővárosa, Dunaszerdahely. A rendezvényt a már jól megszokott helyszínen, a sikabonyi reptéren tartják. Az eseményre kilátogatók az izgalmas futamok mellett, különféle lovas produkciókra és sok-sok színvonalas kulturális programra számíthatnak.

A koronavírus-járvány miatti két év kényszerpihenő után, idén Dunaszerdahelyen rendezik meg a VI. Felvidéki Vágtát. A nagyszabású összefogásnak köszönhetően a rendezvényingyenes lesz. A kishuszár és a felnőtt futamok mellett sokféle színes programmal is készülnek a szervezők: lesz Hagyományőrző Lovas Betyárok műsora, fellép a Csalló Néptáncegyüttes, valamint felvonulnak a Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Egyesület tagjai. Az idei évben először megnyílik a Kézművesek Udvara is, ahol helyi kézművesek alkotásait csodálhatják és vásárolhatják meg a helyszínre látogatók. Este a Fortissimo és a Dolly Plussz zenekar szórakoztatja a közönséget a döntők után.

“A közösségi összefogással létrejövő esemény mindamellett, hogy nagyszerű reklám és bemutatkozási lehetőség a résztvevő településeknek, valamint a régiónak, segít a felvidéki magyarság önbecsülésének növelésében is. Szimbóluma továbbá a békés magyar-szlovák együttélésnek, mert a Felvidéki Vágtán szlovák futamot is rendezünk” – emelte ki Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere.

Az ünnepélyes megnyitót az előfutamok követik: a felnőttek versenye mellett, idén Kishuszár Vágtát is rendeznek a szervezők, így ebből a mezőnyből is kvalifikálhatják magukat a legjobb lovasok a Hősök terei döntőbe. A Felvidéki Vágta döntőjére 17 órakor kerül sor, amely után kiderül, kik képviselhetik településüket a budapesti Nemzeti Vágtán, október 1-jén és 2-án.

Nyeregbe Felvidék!

2022. június 22.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?