Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szombaton jön a IV. Érdi Vágta

A simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központban július 23-án, szombaton mérik össze tudásukat a helyi lovasok, hogy elnyerjék a jogot a budapesti Vágtán való indulásra.

A Nemzeti Lovaskultúra Központban rendezik meg a Nemzeti Vágta következő kvalifikációs versenyét a hétvégén. Az ünnepélyes megnyitót követik majd a felnőtt és kishuszár előfutamok. Ezután a Dabasi Csikósok interaktív bemutatója, Széchenyi Krisztián, a Jótékonysági Sztárfutam versenyzőjének táncelőadása, trükklovas bemutató és simonpusztai központ lovas növendékeinek karüsszel bemutatója lesz műsoron. 15:30-tól könnyűzenei koncertre kerül sor ,,Néhány szó” címmel, Molnár Ágnes és Mészáros Tamás előadásában. Az ingyenes eseményen egész napos gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők: lesz kézműves sátor, sétalovagoltatás, interaktív istállólátogatás és kisállat simogató is. A rendezvényen a látogatók találkozhatnak a Jótékonysági Sztárfutam két lovasával, Széchenyi Krisztián táncművésszel és csapatával, valamint Krajnik-Balogh Gábor színművésszel is.

Érd-Simonpuszta képviseletében idén Baján Benita indul a felnőtt lovasok között, aki 7 éve a Nemzeti Vágta folyamatos versenyzője, emellett saját csapatot is vezet, a Baján Team-et. Benitát már a kishuszárok között is láthattuk versenyezni, majd 2020-ban a felnőttek között egészen a középdöntőig vágtázott. Idén új eséllyel és új lóval Etruszkkal áll starthoz.

Kishuszár kategóriában idén Juharos Jadviga Rebeka versenyez a települést képviselve, aki másodjára indul a Nemzeti Vágtán. A tavalyi évben ott volt a legjobbak között a Hősök terén. Lova, Mirza egy 11 éves sportpóni kanca, aki tavaly az első verseny évében egészen a Nemzeti Vágta döntőéig menetelt. A páros a Baján Team csapatában készül a nagy megmérettetésre.

„Nagyszerű párost alkot Jadviga és Mirza, az edzéseken nagyon ígéretesnek mutatkoznak. Jadviga 3 éve készül a kezeim alatt, nagyon tehetséges lovas. Reméljük a legjobbakat” -mondta el Benita a hétvégi megmérettetés kapcsán.

A nap végén sor kerül az Érdi Vágta döntőjére, ahol kiderül, kik képviselhetik településüket a budapesti Nemzeti Vágtán, október 1-jén és 2-án.

 

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2022. július 20.