Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ők lettek a IV. Érdi Vágta győztes lovasai

Egy meglehetősen forró nyári napon, július 23-án, szombaton álltak rajthoz a térség lovasai a simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központban. A település idén negyedszerre rendezett Elővágtát.

Többféle lovas bemutató, könnyűzenei koncertek és számos gyermekprogram kíséretében zajlott a hétvégi Érdi Vágta. A rendezvényen a látogatók találkozhattak a Jótékonysági Sztárfutam két lovasával, Széchenyi Krisztián táncművésszel, valamint Krajnik-Balogh Gábor színművésszel is – Krisztián és csapata egy gyönyörű és látványos táncos produkcióval is jelen volt az eseményen.

A nagy érdeklődés övezte Elővágtát a kishuszárok versenye nyitotta meg. Ez azért is volt kiemelkedő, mivel rekordszámú nevezés érkezett ebben a kategóriában: 16 kishuszár állt rajthoz ezen a napon! A futamon a tavalyi kishuszár győztes Hajdu Fanni diadalmaskodott Nárcisz nevű lovával, az ő párosuk Orosházát fogja képviselni a budapesti Nemzeti Vágtán. A második Juharos Jadviga lett Érd képviseletében, aki Mirza hátán indul majd a döntőben. A harmadik helyen Jessika Kisova Inárcs képviselője, míg a negyediken Molnár Molli (Berente) futott be a célba.

A Nemzeti Vágta érdi előfutamán az Őcsényt képviselő Németh János és lova, Galaxy bizonyult a legjobbnak. A dobogó második fokára Marina lovasa, Vörös Tamara állhatott, aki Ácsteszért képviselheti az októberi döntőn a Hősök terén. A harmadik helyen Kétegyháza településről Prágai Márk jeleskedett Maja nevű lovával, így már ő is biztosan ott lesz Budapesten. Végül negyedikként Hetényi Evelin és Licino Leonidasz vágtatott a célba, ők Naszályt képviselik majd a versenyen.

Velük már biztosan találkozhatnak a nézők a budapesti döntőben, október 1-2-án, a Hősök terén. Gratulálunk nekik!

Fotóink a 2022-es évi Érdi Vágtáról »

2022. július 24.