Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Megvannak a Borsodi Vágta győztes települései és lovasai

Augusztus 7-én, vasárnap 10. alkalommal rendezett előfutamot Hernádkak-Belegrádon a térség, ahol sokféle színes kísérőprogrammal is készültek az érdeklődőknek a szervezők. A budapesti döntőbe három felnőtt lovas és három kishuszár jutott tovább

A látogatókat többek közt csikós és puszta ötös bemutató, a Győri Ördöglovasok produkciója, fűnyíró traktor verseny, a gyerekeket bábszínház, népi játszó, lufihajtogató, bungee trambulin és meseiroda várta. A korábbi hőség is mérséklődött vasárnapra, így tökéletes időben álltak a rajthoz a települések lovasai. A futamok rendkívül izgalmason alakultak: a felnőttek között végül Földes Bence futott be elsőként a célba Nagyhalász település képviselőjeként, Messina nevű lován. A második helyet Hatvan településről Vaka István érdemelte ki Tenkes hátán, harmadikként pedig Szebellédi Andrea állhatott fel a dobogóra Tiszaladányból.

A kishuszároknál első helyen a váci Cziráky Zsombor, második helyen pedig Simon Bori Bőcs képviseletében került be a döntőbe, és lehet ott október 1-2. között a Hősök terén. Gratulálunk nekik!

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2022. augusztus 8.