Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szombaton startol a 15. Nemzeti Vágta

Csütörtökön zajlott le a Nemzetközi Futam sorsolása Bábolnán

Október első hétvégéjén újra a lovak dübörgésétől lesz hangos a budapesti Hősök Tere. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező megmérettetés döntőjét a térről élőben közvetíti majd a Duna október 2-án 14:45-től.

A Nemzeti Vágta immár 15 éve Közép-Európa egyik legnagyobb lovas ünnepe: izgalmas verseny, valamint kulturális, gasztronómiai és hagyományőrző fesztivál is egyben. Mindezt erősíti a Nemzetközi Futam is, amelynek csütörtöki sorsolása hagyományosan a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon zajlott. A 2022-es Nemzetközi Futamban résztvevő országok a következők: Magyarország, Ausztria, Mongólia, Szlovénia, Suriname, Törökország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hong-Kong - Kína, Mexikó, USA, és Szerbia. A sorsolás során kiderült az előfutamok sorrendje, valamint, hogy melyik nagyszerű Shagya-arab fajtájú lóval indulhatnak a futam résztvevői a versenyen, amelyeket a Ménesbirtok bocsát rendelkezésükre.

A hétvége folyamán persze nem csak a Nemzetközi Futamra kerül sor – idén jeles évfordulót ünnepel az esemény, ezért a 15-ös szám köré szerveződnek majd a Vágta programjai. A nézők végigizgulhatják a többi mellett a Kishuszár Vágta, a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából megvalósuló Kincsem + Fogatvágta, a Mercedes-Benz Hovány Jótékonysági Sztárfutam és természetesen a Nemzeti Vágta futamait is. Szombat-vasárnap olyan showelemekkel tűzdelt számokat láthat még a közönség, mint a szimultán díjugratás vagy a népszerű kocsitolás. Ezen kívül hagyományos történelmi lovas felvonulással, 1848-as csatajelenetekkel és a Győri Ördöglovasok különleges jubileumi bemutatójával is készülnek a szervezők sok más érdekes program mellett. A rendezvény megvalósulását az idei évben a Szerencsejáték Zrt., a Mercedes-Benz Hovány, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. támogatta.

A Nemzeti Vágta elmúlt éveinek eredményei azt igazolják, hogy a történelmi hangulatú lovas esemény beépült a köztudatba, széleskörű népszerűségnek örvend. Beváltotta célkitűzéseit és a hagyományőrzés különleges, szórakoztató, nemzeti egységet teremtő eszköze lett.

A jubileumi Nemzeti Vágta döntő futamait a rendezvény zárónapján, október 2-án, vasárnap rendezik meg és élőben közvetíti a Duna 14.45-től.

Program > > >

Lelátójegyek > > >

2022. 09. 29.