News Photo

Helyi kishuszár nyerte a Kishuszár Vágtát Vácdukán

  • 2024. június 17.

Czene Leila volt a leggyorsabb kishuszár Redbull-t lovagolva a szombati Kishuszár Vágtán Vácdukán. A felnőttek közül a Bácskossuthfalvát képviselő Vámos Mercédesz volt a legjobb Licino Gidran 32-Pipacs nyergében, a Huszárgyerek futamot pedig a legéndi Horváth Hédi Hanga nyerte, aki BZ Silver-rel állt rajthoz.

Az ötödik Vácdukai Vágtán, a Nemzeti Vágta Előfutamában a Bácskossuthfalvát képviselő Vámos Mercédesz győzedelmeskedett; a lovas Licino Gidran 32-Pipacs nyergében remekelt. Második a csörögi Pangjánszky Krisztina lett Etruszkot lovagolva, harmadik helyezettként Vácrátót képviseletében Nyéki Levente ért célba Vezér nyergében, negyedikként pedig a gödi Keller Glenda végzett, Rolex nyergében.

A Kishuszár Vágtát Vácduka színeiben Czene Leila nyerte, aki Redbull-lal indult, második helyezett a soroksári Fekete Emese lett, Macaron nyergében.

A Huszárgyerek futamot a Legéndet képviselő Horváth Hédi Hanga nyerte, aki BZ Silver-rel állt rajthoz, másodikként pedig a hosszúfalui Kepe Larissza vívta ki a szilvásváradi részvétel jogát, aki Bodzával indult.

Már szombat reggel 8 órakor megkezdődtek a programok izgalmas lovas szabadidős versennyel. A Vácdukai Vágta ünnepélyes megnyitójára 10:30-kor került sor, majd a huszárgyerekek, kishuszárok és nagyhuszárok előfutamán lehetett szurkolni. 14 órától a Komáromi Magyar Lovas Színház művészeinek előadását láthatta a közönség, 16 órától agárfuttatás, 16:45-től pedig póni és hidegvérű lovak futama szórakoztatta a közönséget.

17 órától rendezték a döntő futamokat, majd kihirdették a győzteseket. 20 órától Bereczki Zoltán adott nagykoncertet, az ötödik Vácdukai Vágtát pedig 21:30-tól kezdődő produkciójával DJ Henryk zárta.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?