News Photo

Ezen a hétvégén a székelyföldi Óriáspince-tetőn tartanak Elővágtát

  • 2024. június 21.

Ezen a hétvégén tartják a Székely Vágtát, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi Előfutamát. A kétnapos rendezvényen – amelynek fővédnöke Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára – egyebek mellett díjugrató verseny, koncertek, lovas birkózás és agárfuttatás is lesz.

A tizenharmadik alkalommal megrendezendő Székely Vágta megnyitója szombaton 11 órakor kezdődik, majd gyerek- és felnőtt koncertek, valamint díjugrató verseny következik. 18 órától tartják az előfutamokat, 20 órától pedig lovas birkózás lesz műsoron. A napot a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című produkciója zárja.
 
Vasárnap 12 órakor kezdődnek a programok huszárügyességi versenyekkel. Később néptáncegyüttes lép fel, de rendeznek középkori hadi bemutatót, agárfuttatást, fúvós koncertet, valamint Góbé futamot, amelyen bármilyen fajtájú és nemű, négy éves vagy idősebb lóval lehet indulni. A Kishuszár Vágta döntő futamai 17 órakor kezdődnek, a Székely Vágta és Góbé futam döntőire és a záróünnepségre 18:00 és 19:30 óra között kerül sor. A napot az Új Bojtorján Együttes esti koncertje zárja.
 
A Székely Vágta mindkét napján tartanak gyermekfoglalkozásokat, állatsimogatót, kézműves vásárt, lovagoltatást, és bemutatkozik a Székelyföldi Szablyavívó Iskola is.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?