News Photo

Első Elővágtáját szervezi a hétvégén Szemenye

  • 2024. július 19.

A hétvégén rendezik meg a Nemzeti Vágta Szemenyei Előfutamát, amelyen felnőttek, kishuszárok és huszárgyerekek is indulnak. A Vas vármegyei település idén csatlakozott a Nemzeti Vágtához. A hétvégi esemény kínálatában lovasbemutatók, trükklovas show, lovasíjász bemutató, kocsitoló verseny és még sok más program is szerepel.

A kétnapos ingyenesen látogatható rendezvényt a III. Szemenyei Lovas Napok keretében, a Gulyás Csárda melletti síkságon rendezik meg. A szombati programok délben kezdődnek: tartanak ló fajtabemutatókat, hucul karüsszel bemutatót, trükklovas show-t, csikós és puszta ötös bemutatót, és fellépnek a Nemzeti Lovas Színház művészei is. Este zenei program, később éjjeli fáklyás csikós bemutató várja az érdeklődőket.

Vasárnap a 11:30 órai megnyitót követően tartják a Szemenyei Vágta és a kocsitoló verseny előfutamait, 13:30-tól a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület lovas bemutatóját lehet megtekinteni, később lovasíjász, csikós és puszta ötös bemutató számít a nézők figyelmére. 16 órától rendezik a kocsitoló verseny döntőjét, 16:30-tól a Szemenyei Vágta döntőjét. 18 órától hirdetik ki az eredményeket és adják át a díjakat a legkiválóbb amatőr versenyzőknek.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?