News Photo

Szlovák győzelemmel ért véget a Nemzetközi Rendőr Lovasverseny

  • 2024. október 04.

A háromnaposra bővült Nemzeti Vágta nulladik napján, pénteken, a Nemzetközi Rendőr Lovasverseny keretében kilenc ország lovas rendőrei mérték össze ügyességüket. Az indulók közül a legeredményesebb versenyzőnek a szlovák Atila Ocenas bizonyult.

A rendőri jelenlét gyakori velejárója egy-egy rendezvénynek, a Készenléti Rendőrség Lovas Szolgálat munkatársai azonban most egészen más szerepben képviseltették magukat a Szilvásváradon sorra kerülő 17. Nemzeti Vágtán. A háromnaposra bővült esemény nulladik napján kilenc ország lovas rendőrei – így Szerbia, Szlovákia, Olaszország, Csehország, Románia, Törökország, Nagy-Britannia és Bahrein mellett, magyar részről a Készenléti Rendőrség, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség, és az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozat – mérkőztek meg a Nemzetközi Rendőr Lovasversenyen.

A péntek délutáni esemény szimultán akadály és gyorsasági versennyel indult, melyben egyszerre két lovas rajtolt egymás mellett, akiknek a pályán elhelyezett akadályokat kellett átugraniuk és megkerülniük. A második versenyszámban ügyességi akadálypályán kellett végigmenni a mezőnynek, ahol többek között tűzön átugrás, hordófal döntés, softball pisztollyal célbalövés is szerepelt a programban.

A 28 induló közül a legeredményesebb versenyzőnek a szlovák Atila Ocenas bizonyult. Ő lett az összesített verseny győztese.

Nyolc versenyzővel – Szerbia, Szlovákia, Olaszország, Csehország, Románia, Nagy-Britannia, Bahrein és Magyarország képviselőjével – a vasárnapi Nemzetközi Lovas Díszegységek futamán is találkozunk, akik a már hagyományossá váló Nemzetközi Futamban is összemérik erejüket. A verseny elődöntőit vasárnap délelőtt, míg a finálét a Nemzeti Vágta döntője előtt rendezik.

A döntő futamokat október 6-án 15 órától élőben közvetíti a Duna, valamennyi hétvégi futam élőben követhető az m4sport.hu-n és a Médiaklikk.hu-n.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?