Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Babázik a Nemzeti Vágta győztes zsokéja

Németh Sándor a Nemzeti Vágtán való győzelmével harmincmillió forinttal gazdagította Bácsalmást. A zsoké legfőbb boldogsága a páratlan sikeren túl nyolchónapos kisfia, aki a következő Vágtán már édesanyja öléből drukkolhat a papáért.
Németh Sándor, az ország legjobb zsokéja számára még mindig a Nemzeti Vágtán szerzett elsősége a legnagyobb elismerés karrierje során. „Hihetetlen érzés volt annyi ember előtt, szinte az egész ország előtt átszakítani a célszalagot” – mesélte a bácsalmási zsoké, aki nagy örömmel indul jövőre is a futamon.
 
Egyelőre azonban a pihenés a legfontosabb Sándornak és a győztes lónak, National Face-nek is. „Decemberben nyergeljük majd csak fel a lovat, akkor kezdjük el a felkészülést, addig hagyjuk hadd fickándozzon az istállóban. Megérdemli a lazítást, hiszen együtt nyertük Bácsalmásnak a harmincmillió forintot, amely végül a lovassporté lett” – árulta el Német Sándor a Nemzeti Vágtával kapcsolatos terveit.


 
A Vágta után Németh Sándornak volt ideje a kikapcsolódásra, nyáron végre többet tudott nyolc hónapos kisfiával foglalkozni, akit mindenképpen a lovak szeretetére fog nevelni, ám azt nem akarja, hogy profi szinten űzze a lovaglást. „Ez egy nagyon nehéz munka. Hatalmas kitartást igényel, és rengeteg energiát felőröl” – indokolta döntését.
 
A Vágta-győztes számára azonban most megkezdődnek a dolgos hétköznapok, hiszen elindult a Kincsem Parkban a galopp szezon második fele. Németh Sándornak így nem lesz ideje pihenni. „A hét hat napján az edzésé a főszerep, majd következik a verseny” – tette hozzá a lovas, aki jövőre nevezési díj nélkül indulhat a Nemzeti Vágtán.