News Photo

A legifjabb Széchenyi leszármazott is kíváncsi a Széchenyi Vágtára

  • 2010. május 20.

- Nemzeti Vágta Előfutam a Legnagyobb Magyar emlékére -
Május 24-én pótolják Nagycenken, Széchenyi István egykori birtokán a Széchenyi Vágtát, amely a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a hétvégén. A Legnagyobb Magyar emlékére rendezett előfutamon tiszteletét teszi a híres család legifjabb sarja, Széchenyi Krisztián is, akinek szépapja, Széchenyi Pál, Széchenyi István testvére volt.

A Nemzeti Vágta idén alakult Szakmai Kuratóriumának tagja, a legifjabb Széchenyi-sarj, Széchenyi Krisztián is kilátogat a Legnagyobb Magyar emlékére rendezett Nagycenki Előfutamra, amelyet május 24-én pótolnak. Krisztián szépapja, Széchenyi Pál, Széchenyi István fiatalabb bátyja volt. Édesapja nagybátyja pedig a híres Afrika-vadász, Széchenyi Zsigmond volt.

Az érdeklődők a reformkori lovas küzdelmeket idéző izgalmas futamokon kívül számos színes programokon vehetnek részt. Lesz múzeumlátogatás, kocsikázás a gyönyörű parkban, kisvasutazás, séta a csodaszép hársfasoron, ló simogatás, sőt, a templom, a Széchenyi István Geodéziai Megfigyelőállomás és a mauzóleum is egyaránt nyitva áll a látogatók előtt.


Széchenyi Krisztián



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?