News Photo

Átnyergeltek a Lázár fivérek

  • 2011. június 16.

A Nemzeti Vágta tulajdonosai, Lázár Vilmos és Lázár Zoltán egy hatalmas lószállító kamionnal érkezett meg a Balaton északi partján rendezett motoros fesztiválra. A rendezvény idejére a ló és a lóerő szerelmesei vasparipákra cserélték a fogatokat.
A Lázár testvérek életében minden a lovaglás és fogathajtás körül forog, de az évben néhány napra szabadra engedik a gyeplőt, és lovaikat stílszerűen száguldó, tüzes vasparipákra cserélik. A Lázár testvérek, kamaszkorukban rendszeresen kérlelték édesapjukat, hogy vegyen nekik motort, de hiába. Ma már ők is belátják, hogy édesapjuk félelme jogos volt, hiszen már gyerekként is nagyon vadak voltak: imádták a sebességet és a száguldást.


Három évvel ezelőtt egyszerre kezdtek el motorozni, ugyanis Zoltán meglepte testvérét egy formás kis darabbal. „A ló és a motor, hasonló tőről fakad. Számunkra mindkettő a szabadságot és a természetet jelképezi. Nyáron, néhány napra leköltözünk a barátokkal a Balatonra, a motoros fesztiválra és akkor kizárólag a pihenésre koncentrálunk. Lehozzuk a motorokat, és a quadokat, bejárjuk a környéket, „tombolunk” a koncerteken, igazi tábori hangulatot teremtünk” – mondta Lázár Vilmos.
Jellemző ránk, ha szabadságon vagyunk, akkor az aktív kikapcsolódást választjuk. A motorozás mellett az egyik kedvenc hobbink a hajózás, illetve télen a síelés. De a programoknál is legfontosabb, hogy ilyenkor együtt lehetünk a testvéremmel” – tette hozzá a Magyar Lovas Szövetség és a Nemzeti Vágta elnöke, aki az egyhetes szabadság után rögtön nagy munkába kezd. Testvérével, Lázár Zoltánnal együtt belevetik magukat a szeptemberi Nemzeti Vágta szervezésébe.
 


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?