Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Székely Vágta

Idén, a Nemzeti Vágta történetében először a határon túl is részesei lehetünk az előfutamok izgalmának. 2011. július 30-án (nem megfelelő időjárás esetén, július 31-én) Kovászna Megye Tanácsa, partnerségben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával, valamint Hargita és Maros Megye Tanácsainak támogatásával a Nemzeti Vágta hivatalos előfutamaként, első alkalommal szervezik meg a Székely Vágtát, amelynek tétje a budapesti versenyen való részvétel, természetesen a három megye hozzájárulásával.

A Székely Vágta nem csupán a programok sokszínűsége miatt keltheti fel a figyelmünket. Ezzel az eseménnyel a Nemzeti Vágta túllépett önmagán, hiszen a kezdeti fővárosi szórakoztató program egy határokon átívelő, nemzetközi és grandiózus eseménnyé fejlődött néhány év leforgása alatt. Az összetartozás huszonegyedik századi köntösbe bújtatott szimbólumává válhat ezen a vidéken.

A Székely Vágta programja széles palettával rendelkezik, hiszen úgy lett összeállítva, hogy a lovas programok mellett egy komplett kulturális esemény is helyet kap, így minden kilátogató találhat a személyiségéhez leginkább illő szórakoztató műsort.

A nap folyamán lehetőség nyílik megismerni a történelmi Erdély –Székelyföld székeit, mely program segítségével egy kisebb időutazáson vehetünk részt. A mozgalmasabb, pikánsabb műfaj kedvelői lovas íjászaton valamint huszár bemutatón vehetnek részt az Elővágta után.
A Székely Vágta második felében, a kora esti órákban pedig kezdetét veszik a kulturális programok. (műsor: Orbán Ferenc – Evilági című koncertje; Honfoglalás című rockopera)

Az otthon maradt ismerősök miatt pedig nem kell aggódnia senkinek, hiszen az elővágta helyszínén a képzőművészeti kiállítás mellett képzőművészeti vásárt is rendeznek, így valódi, kézzel készült ajándéktárgyakkal lehet kedveskedni azoknak, akik nem tudtak részt venni az eseményen.

Aki viszont úgy érzi, hogy nemcsak az előadáson szórakozna, hanem lóra is pattanna, hogy majd Székelyföldet képviselhesse a budapesti Nemzeti Vágtán, az még jelentkezhet a versenyre egészen július 14-ig.
További részletek a www.sepsi.ro honlapon valamint a Nemzeti Vágta hivatalos Facebook profilján.