Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kaszás Géza egy barna szépséggel tölti mindennapjait

-  Lovával, Gesztenyével készül a Nemzeti Vágtára a színész -

  Kaszás Géza a tavalyihoz hasonlóan idén is nyeregbe száll a Nemzeti Vágta sztárfutamának legjobb lovasa címéért. Gyermekkorától szenvedélye a lovaglás, amely a főiskolai évek alatt tovább folytatódott. Színészként egy-egy szerep kedvéért is előfordult, hogy gyeplőt kellett ragadnia, de leginkább a „Honfoglalás” című film forgatása alatt tökéletesítette tudását. A szeptemberi lovas eseményre gőzerővel készül, és mindent megtesz azért, hogy huszáros győzelmet arasson.
 
 
A színész Dunakeszin nőtt fel, ahol Édesanyja egy környékbeli szövetkezetben dolgozott, amely külföldiek által is elismert nyergeket és lószerszámokat készített. Így számos tekintélyes lovas látogatta a város lovardáit, akik a művészt már kiskorában bevezették a lovaglás rejtelmeibe. Ez a szerelem azonban nem ért véget a gyerekkorral, a főiskolai évek alatt is jelentős képzést kapott és számos lovas felvonuláson vett részt. Néhány évet azonban kihagyott, így amikor tavaly Geszti Péter felkérte, hogy vegyen részt a Nemzeti Vágtán, kissé hezitált. Másfél hét izomlázzal gyötört felkészülés után végül elindult a megmérettetésen.
 

 
 
Fantasztikus élmény volt, cseppet sem bánom, hogy igent mondtam. Igaz, a lábamat sokszor szinte nem éreztem a fájdalomtól és szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy a kondíciómból is sokat vesztettem, de a nézők szeretete és a lovas közeg mindezt kárpótolta. Idén szerencsére nem lesz ilyen jellegű problémám, ugyanis a tavalyi verseny óta heti két alkalommal pattanok nyeregbe. Ilyenkor több órás tereplovaglásokra indulok Mogyoród környékén, emellett rendszeresen úszom is. Az idei esztendőben is kedvenc lovammal, a gyönyörű Gesztenyével vágunk neki a futamnak, akivel a barátságunk továbbra is rendíthetetlen.” – tette hozzá büszkén Kaszás Géza.
 
Talán kevesen tudják a színészről, de Kaszás Géza szabadidejében huszárként is ápolja a lovas kultúrát.

 „Édesapám a levegőben találta meg helyét, mint pilóta. Én azonban földhöz ragadtabb emberként a huszárkodásban „élem ki magam” a leginkább. Tavaly kaptam is egy gyönyörű posztóból készült autentikus egyenruhát. Így ezzel nem csak a lovas, hanem a családi hagyományokat is őrzöm, édesapámhoz hasonlóan időnként én is uniformist öltök. Feleségemet a huszár életmód ugyan nem vonzza, de nagy örömömre a lovaglás felé kacsingat, így még több időt tölthetünk egymás társaságában.” – mondta a művész.