News Photo

Bordatöréssel is az élmezőnyben Lázár Vilmos

  • 2011. augusztus 26..

Az extrém időjárási körülmények és sérülése ellenére is kitűnően teljesített Lázár Vilmos a magyarok számára legnehezebb díjhajtó versenyszámban, a franciaországi Kettesfogathajtó Világbajnokságon, Contyban.
A magyar hajtók mindig is virtuóz hajtásukról voltak ismertek, ezért inkább a szombati maraton és a vasárnapi akadályhajtó versenyszámokban jeleskednek. A világbajnokságon Lázár Vilmos jelenleg a legjobb magyar hajtóként tízedik helyen áll, 47,62 hibaponttal. Ez 12 pontos hátrányt jelent az élen álló fiatal német hajtóval szemben, amely azonban a maratonon behozható.

A vasárnapi akadályhajtás az idegek harca, hiszen egyetlen labda leverésével is el lehet veszíteni az addig megszerzett pozíciót. Lázár Vilmos sportmúltjában volt már ilyen helyzetben, hiszen 2007-ben a lengyelországi vb-n a hetedik helyről lett világbajnok rutinjának, hidegvérének köszönhetően.

A magyar csapat jelenleg a hetedik helyen áll, azonban az ittlévő szurkolótábor és a hazai érdeklődők bíznak a magyarok profizmusában.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?