Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nemzeti Vágta a médiában

Nemzeti Vágta – szeptember 14-18.
Sajtóközlemény
Budapest, szeptember 14.

A 2011-ben negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta előkészületének finisébe érkeztünk. Az 56-osok terén felállított közkedvelt Országkonyha, a lovassportokat felvonultató versenyaréna, a Széchenyi Pálya és az idei újdonság a Bor- és Pálinkafalu ma reggel megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.


Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően, a rendezvény több hónapos előkészületi munkájának utolsó szakaszában, augusztus közepétől elkezdődött a látogatók országos tájékoztató kampánya. Idén is nagy médiaérdeklődés övezi a Nemzeti Vágta széleskörű programkínálatát.

A Nemzeti Vágta hivatalos televíziós partnere – immár negyedik éve – az RTL Klub, aki a felvezető kommunikáción túl, 2011. szeptember 17-én (szombat) három-, szeptember 18-án (vasárnap), a döntő napján négy élő bejelentkezést ad, továbbá 16.20-18.20 között élő adásban is közvetíti a Hősök tere izgalmas programjait. A nézők körében nagysikerű „Vágta műsorban” összefoglalókat láthatnak a Nemzeti Vágta 5 napos rendezvénysorozatról, az Országkonyha, a Vágta Korzó felejthetetlen pillanatairól, a települések előfutamairól, középdöntőiről, az idei év nagy szenzációjáról, a Fogatvágtáról, a Kishuszárvágtáról, a nagy érdeklődésre számító Jótékonysági Sztárfutamról és a nem kevésbé izgalmas Kocsitolóversenyről.

2011-ben a Nemzeti Vágta eddigi médiapartnerei közé csatlakozott a közszolgálati média képviseletében a Duna TV.
A legnagyobb vételkörzettel rendelkező magyar nyelvű adást sugárzó televízió a Nemzeti Vágta első határon túli Elővágtájának, a Székely Vágtának hivatalos televíziós partnereként debütált. Az együttműködés folytatásaként a Duna TV, az RTL Klub és a Nemzeti Vágta közreműködésével szeptember 17-én, szombaton délután a Duna TV-t nézők élő stúdióbeszélgetéseket, összefoglalót láthatnak az aznapi eseményekről, többek között a települések előfutamairól, a történelmi lovas gáláról.

Az ország leghallgatottabb reggeli rádióműsora a Class FM Morning Show 4 órás élő adással jelentkezik szeptember 16-án az Országkonyha nagyszínpada mellől. A műsorvezetőktől a tőlük megszokott extravagáns ötlettel rukkoltak elő. Mozgókamionhoz rögzített üveg stúdiójukat 50 méteres szédítő magasságba emelik daruval, a levegőben lógva kaszkadőrök segítségével közvetítik majd egyedülálló adásukat.

A Vágta programjait kezdetektől nagy külföldi médiaérdeklődés követi. Idén is több hírügynökség és televíziós stáb viszi hírét a nagyvilágba.


KÖSZÖNJÜK PARTNEREINK KÖZREMŰKÖDÉSÉT:

A Nemzeti Vágta Kiemelt Partnerei: OTP Bank Nyrt., MVM Zrt.; Paksi Atomerűmű Zrt.; MVM Trade Zrt.; MVM Partner Zrt.

A Nemzeti Vágta döntőjének televíziós közvetítője: RTL Klub

Támogatók: Budapest Főváros; Szerencsejáték Zrt.; CBA Príma; Magyar Posta Zrt., MFB Zrt., MÁV-Start Zrt. Bonafarm Bábolna Takarmány Kft., Zwack Unicum Nyrt., Herendi Porcelánmanufaktura Zrt.; Horze; Budapest Turisztikai Desztináció Management A Nemzeti Vágta hivatalos kávés partnere: Tchibo Budapest Kft.;

A Nemzeti Vágta hivatalos sörös partnere: Dreher Magyarország Kereskedelmi Kft.- Arany Ászok

A Nemzeti Vágta hivatalos üdítős partnere: Coca-Cola HBC Magyarország Kft. 

A Nemzeti Vágta kizárólagos pezsgős partnere: Szent István márka

A Nemzeti Vágta kizárólagos energiaital partnere: az Adrenalin Energiaital

Médiapartnerek: Class FM; DUNA TV; Port.hu; Magyar Konyha, Haszon Magazin; Pesti Est; Expressz; Funzine Média; Ötvenentúl.hu; lovasok.hu; Lovas Nemzet; Lovas élet, Pegazus

Szakmai Partnerek: HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum; Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség; Magyar Lovas Szövetség; Nemzeti Lóverseny Kft.; Kincsem Park; Lázár Lovas Klub; Műcsarnok; Hagyományok Háza; Népművészeti Egyesületek Szövetsége, Kocs Község, Jász Múzeum.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!
www.vagta.hu


Kérdéseivel kapcsolatban állok rendelkezésére,
üdvözlettel:

Bódis Réka
kommunikációs vezető

Nemzeti Vágta
+36-30/475-0368
rbodis@vagta.hu
sajto@vagta.hu

 

2011.09.14.