News Photo

Elővágta fesztiválhangulatban

  • 2012. május 29.

- Már Tahitótfaluban is rendeznek Nemzeti Vágta Előfutamot –

A Nemzeti Vágta Tahitótfalui Előfutamát rendezik meg június 9-én, szombaton a Bodor majorban. A budapesti döntőbe delegáló esemény a híres eperfesztivál programjait színesíti. Már szinte teljes az indulói létszám, persze aki érez magában kellő ügyességet és bátorságot, még nevezhet a Tahitótfalui Vágtára.

A térség fejlesztési koncepciójában régóta nagy szerepet játszik a helyi lovas élet fellendítése, amelynek alapját a Szentendrei-sziget természeti adottságai, valamint az itt található több mint tíz lovarda adja. E célok népszerűsítése érdekében első alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta Tahitófalui Előfutamát, méghozzá a település legnagyobb kulturális rendezvénye, az Eperfesztivál keretein belül. A háromnapos eseménysorozat június 8-10. között zajlik, lovak és lovasaik a szombati napon mérettetik meg magukat. Az előfutamok 11 órakor kezdődnek, míg a döntő mezőnye 14 órakor rajtol el.

A többek között koncertekkel, íjász-bemutatóval, lekvárfőzéssel színesített, ingyenes programok sorában megrendezik a polgármesterek és közéleti személyiségek fogathajtó versenyét, ahol olyan ismert emberekkel találkozhat a közönség, mint például Kovács Katalin világ- és olimpiai bajnok kajakozó, Oszvald Marika operett-énekesnő, vagy éppen a Nemzeti vágta korábbi „szereplői”, Faragó András színész, Pataki Attila énekes, illetve Mészöly Géza futballedző.

 

Fotók a tavalyi eperfesztiválról > > >

2012.05.29.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?