Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Újra hírnévre és dicsőségre vágynak a nyírségiek

A május 27-i Nyírségi Vágtán a megyei lovas élet minden szereplőjének lehetősége nyílt az indulásra

A lovasok hétről hétre újabb és újabb vidéki elővágtán szerezhetnek jogot a Nemzeti Vágtán való indulásra. A pünkösdi hétvégén megrendezett Nyírségi Vágtán az Ibrány színeiben induló Frank Csaba, valamint a Tiszabezdédet képviselő Harman Norbert jutott be a szeptemberi fővárosi döntőbe.

Az immáron harmadszorra megrendezett eseménynek a nyíregyháza-sóstóhegyi Alexander pálya adott otthont, a helyszín érdekessége, hogy azt a 2008.évi Nemzeti Vágta-győztes, Suták Vanda lováról nevezték el.  

Az idei kiírásban változott, bővült a nevezhető lovak köre, így az új indulók mellett - miután félvérre váltott - néhány, korábban telivérekkel versenyző lovas is nekiveselkedett a küzdelemnek.
Négy előfutamban 16-an álltak rajthoz, a végső döntőben Magy, Csaroda, Ibrány és Tiszabezdéd lovasa mérkőzött meg egymással, a rendkívül erős mezőnyben végül utóbbi két település vívta ki magának az indulási jogot a Nemzeti Vágtára. A szeptember 15-16-i fináléban kiderül, 2008 és 2010 után vajon idén is terem-e babér a térség lovasainak.

 

 

 

 A Nyírségi Vágtát ezúttal is változatos és látványos programok kísérték, így nem csoda, hogy a városlakók ismét szép számban keresték fel a Sóstói ligetet. Az elővágta izgalmas futamai mellett fogathajtó versenyt, díjlovas és díjugrató bemutatókat, póni futamot, kamasz-vágtát, valamint a 45 év feletti férfiaknak old-boys, illetve csak nőknek rendezett versenyszámot is tartottak. A lovasprogramok közepette Papadimitriu Athina és lánya, Trokán Anna színművésznők, majd Kovács Viktória operett énekesnő szórakoztatta a közönséget.

 

  

 

A rendezvényen várták a jótékony célú felajánlásokat, hiszen a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete egy közel négymillió forintban kerülő csontsűrűség-mérő eszköz beszerzését tervezi, mellyel még több – a megye legeldugottabb, legtávolibb településein élő - embernek segíthetnek egészségvédelmi programjuk részeként.

 

  

 

Képek a Nyírségi Vágtáról > >>

 

2012.05.28.