Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Az eddigi legizgalmasabb versenyre készülnek

- Bácskai Vágta augusztus 20-án Baján –

Hagyományt teremtettek Baján: négy éve a városban rendeztek először Nemzeti Vágta előselejtező futamot. A Bácskai Vágta idén is várja a térség legjobb lovasait, az eseményt nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án rendezik meg a Petőfi-szigeten.

A tavalyi Nemzeti Vágtán a Bajai kistérség színeiben Molnár Gyöngyi szerezte meg az elsőséget, de vajon ő vagy bármely régiós kihívója idén meg tudja ismételni ezt a remek teljesítményt?

Augusztus 20-án, hétfőn mindenestre kiderül, ki lesz az a két lovas, aki a Bácskai Vágtán első, illetve második helyen ér célba, s ezzel kivívja magának a jogot a Hősök terén, szeptember 14-16 között megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán való indulásra.

 

 

 

A 11 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó után 11.30 órától rajtolnak el az előfutamok. Ebéd után a Baja kupa fogathajtó verseny, valamint a pónifutam indulóinak szurkolhat a közönség, míg a Bácskai Vágta – minden bizonnyal ezúttal is izgalmas - döntőjére 15.30 órakor kerül sor.

A nap folyamán a zenét a Brassing Five fúvós együttes szolgáltatja, s ahogy az minden évben lenni szokott, a helyi gasztronómiával körített, hangulatos lovas eseményt számos gyerekprogram egészíti ki. A kicsik megismerkedhetnek őshonos állatainkkal, kézműves programon vehetnek részt, de ugrálóvár és pónilovaglás is várja őket. A magyar pásztorkutyák bemutatójáról sem érdemes lemaradni, s aki késő estig bírja, egy gálakoncertet és tűzijátékot is megcsodálhat Baján.

 

 

Képgalériánk a 2011-es Bácskai Vágtáról > >>

 

 
2012.08.19.