Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Olimpikonokkal egy versenyben

- Pintér Tibor újra elindul a Nemzeti Vágtán - Pintér Tibor színművész, a 2010-es Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamának győztese idén ismét megmérettetik a Hősök terén. Ezúttal azonban dupla kihívásnak néz elébe: nem elég, hogy olimpikon sportolókat hívott ki versenyre, még a lova is ismeretlen lesz számára, azt ugyanis az egyik, döntőbe nem jutott település bocsátja majd rendelkezésére.
Méltó ellenfelekkel, többek között Magyarország olimpikonjaival veszi fel a versenyt Pintér Tibor szeptember 16-án, vasárnap délután a Nemzeti Vágta egyik sztárfutamán. Fantasztikus öttusázók: az olimpiai bajnok Martinek János, az olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor, illetve a rutinos Vágta-induló, thai-box világbajnok Kunkli Tivadar ellen száll nyeregbe. Sőt, eldöntötte, egy számára idegen lóval vállalja a megmérettetést, hiszen művészemberként azon kevés lovasok közé tartozik, aki sportlovas múlttal is rendelkezik.
 
 
  
 
Mint a Magyar Lovas Színház művészeti vezetője nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy idén Magyarország olimpikonjaival indulhatok a Nemzeti Vágtán. Ez azért különösen nagy kihívás számomra, mert az öttusázók mind egytől egyig kiváló lovasok. Ebben a mezőnyben még utolsónak lenni is kitűnő sportteljesítmény. Már most tudom, ez a verseny egy életre szóló élmény lesz számomra – mondja lelkesen.

Az eddigi négy futamon Tibor mindig a saját csapata által felkészített lóval indult, idén azonban a sok fellépés, vendégszereplés nem tette lehetővé, hogy ő készítse fel a lovát. Így eldöntötte, felkéri az induló települések lovasait, segítsenek számára megfelelő paripát találni, ezért felhívást intézett hozzájuk, hogy akár az előfutamon, akár a középfutamon, a továbbjutásról lemaradt lóval szívesen elindulna a sportolók ellen.

A Nemzeti Vágta Bajnokok Jótékonysági Sztárfutamán indulóknak vasárnap (szeptember 16-án) 15.20 órától drukkolhatnak a nézők.


 
 
2012.09.06.