Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A győztesek bajnoka

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta. A hagyományőrző rendezvény elérte célját, évről évre több induló verseng a győzelemért, évről évre több látogató izgul az indulókért. A lósport, a nemzeti hagyomány előtérbe került. A Nemzeti Vágta fontos eseménnyé vált és nem csak a lovas társadalom, hanem az emberek széles tömege számára.

Minden évben rengeteg induló jelentkezik a Nemzeti Vágtára. Képzett, gyakorlott, lelkes és elhivatott lovasok, akik képviselni szeretnék városukat, településüket, és a végcéljuk természetesen a budapesti döntő megnyerése.
A rengeteg induló számos előfutamon mérkőzik meg egymással, amíg összeáll a döntő indulóinak névsora. A győzelem bármely előfutamban áldozatos munkát követel nem csak a lovasoktól, de segítőiktől is, hiszen fel kell készülniük a versenyekre, és fel kell készíteniük lovukat is. Éppen ezért bátran mondhatjuk, hogy a döntő résztvevői, függetlenül a végeredménytől, már eleve győztesként érkeznek. Számos előfutam győzteseként.
A tavalyi év bajnokai, akik a döntőben is győzedelmeskedni tudtak:Nemzeti Vágta győztese: Vass Jennifer Cordoba nevű lován

 


Magyar Posta Kishuszár Vágta győztese: Kulisity Anikó Mózes nevű lován

 


Szentkirályi Ásványvíz Zágonyi Károly Emlékfutam győztese: Dörnyei József Hips Bye Bye nevű lovánMVM Partner Fogatvágtán a profiknál Tieger Endre, míg a sztárok futamaibanVastag Tamás illetve Harsányi Levente nyertekSzent István pezsgő korlátugrató verseny győztese: Majláth Csaba


OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamok győztesei: Kunkli Tivadar és Ungvári MiklósUgyanakkor azt is látnunk kell, hogy ez nem öncélú versengés, nem az ország legjobb lovasainak, hajtóinak megmérkőzése csupán. A Nemzeti Vágtán keresztül az ország lakosai, a nézők is kapcsolódnak hagyományainkhoz, gyökereinkhez. A rendezvény megmutatja, hogy a múlt, a történelmi örökség nem szükségszerűen unalmas, poros, avítt valami, hanem életet és energiát sugárzó alap, melyre mindenkor építkezhetünk.

2013. szeptember 12.