Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Vastag Csaba és a Lázár testvérek közösen adományoztak

- Az összefogás eredményeként ötszázezer forint és két ló segíti a Dévai Szent Ferenc Alapítvány további munkáját –

A különleges összefogás eredményeként Vastag Csaba nyereményét, míg a többszörös világbajnok fogathajtó Lázár testvérek két lovat ajánlottak fel a Böjte Csaba testvér által működtetett alapítványnak.
  
 
November elején szomorú hír járta be az erdélyi és a hazai sajtót. Meglopták a nehézsorsú erdélyi magyar gyermekek gondozásával, támogatásával foglalkozó Dévai Szent Ferenc Alapítványt. Az alapítvány által működtetett lovardából három hátaslovat vitt el a tolvaj.

A Böjte Csaba vezetésével működő, Dévai Szent Ferenc Alapítvány sokat tesz a szegénységben, kiszolgáltatottságban élő erdélyi magyar gyermekekért. Az alapítvány működteti a Szárhegy határában található Tatár-dombi lovardát is, melynek célja éppen az alapítvány gyámolítottjainak lovagoltatása.

November 4-én, hajnalban ebből a lovardából loptak el, ismeretlen tettesek három hátaslovat, kettő az alapítvány tulajdonában volt, a harmadik pedig egy szárhegyi magánszemélyé, aki az alapítvány számára, használatra adta át azt.

A hírt hallva, Lázár Vilmos és Lázár Zoltán úgy döntöttek, hogy az alapítvány eddigi tevékenysége iránti tiszteletük jeléül, már korábban megkezdett adományozási egyeztetést felgyorsítják, és a szomorú esemény apropóján mielőbb két csikót adományoznak az ellopott lovak pótlására.
 
  
 
Vastag Csaba énekes, színész, pedig a decemberi OTP Bank Lovas Világkupa Jótékonysági Sztárfutamán fogathajtásban győzedelmeskedett és az első helyért járó pénzdíját, ötszázezer forintot felajánlotta az alapítványnak.

Ünnepélyes keretek között, zárt körben adták át a felajánlók adományukat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány képviseletében Budapestre érkezett gyermekeknek és Böjte Csabának. Az átadás aztán egy nagy örömünnepbe fordult. A gyermekek együtt énekeltek Csabával, és a végén egy rögtönzött előadással meg is ajándékozták jótevőiket.
 
2014. január 21.