Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Családban marad

Két lovas, két győzelem - egy család, a 2014-es Partiumi Vágtán! A Pünkösdi hétvégén megrendezett Elővágtán Zatykó Jácint az első, testvére, Zatykó Mátyás pedig a második helyen végzett.

  
 
Idén negyedik alkalommal szervezik meg a határon túli Elővágtákat, Partium ez évben csatlakozott a Nemzeti Vágta rendezvényéhez, az eseménynek a köröskisjenői Kingsland golf- és szórakoztató központ adott helyet. A perzselő meleg ellenére több ezer látogató gyűlt össze, az érdeklődők a sétarepüléstől kezdve a vízi biciklin keresztül, egész a golfozásig mindent kipróbálhattak. Csikós bemutató, tánccsoportok, és mazsorett produkció szórakoztatta a közönséget, a programot tombolasorsolások színesítették, valamint fellépett a helyi lovas iskola két diákja is.
 
Az Elővágta futamok döntője izgalmasan alakult, ugyanis nem három, hanem két lovas vett részt a versenyben, így viszont még érdekfeszítőbbre sikerült a finálé, hiszen egy testvérpárbajt láthatott a közönség; Zatykó Jácint és Mátyás küzdhetett meg egymással, végül Jácint ért először célba.
 
A testvérpár lovas tudását a nagyérdemű megtekintheti a budapesti Nemzeti Vágtán, a Hősök Terén!
 
2014. június 20.