News Photo

Most jöhet el a hatvaniak ideje

  • 2014. június 24.

- A lelkesedés plusz fél lóerő -

Június 29-én, vasárnap másodszor rendezik meg a Nemzeti Vágta selejtezőfutamát Hatvanban. A tavalyi elsöprő siker után nem is lehetett kérdés: idén is a nyár egyik fontos programja lesz a Népkertben a Hatvani Vágta.

 
A 19. század második felétől már nem csupán mint fontos közlekedési csomópontot jegyezték fel Hatvant, de a Podmaniczky- és a Radvánszky ménes, valamint az állami méntelep felállításával valódi tenyészközpont lett a város. Napjainkban is nagy érdeklődésre tart számot a remek állományú „kisbéri” ménes” – emlékeztet a polgármester.

Városunkban a lovas versenyek is nagy múltra tekintenek vissza. Korabeli leírások szerint a hatvani akadályugrató versenyek, különféle lovas játékok és bemutatók nem csak a helyi, de a vidéki közönség számára is kiemelkedő látványosságnak számítottak”- mondta Szabó Zsolt.

A Hatvani Vágtának idén is a város szívében, mégis meghitt környezetben található Népkert ad otthont. A nézőket az Elővágtáknál megszokott, színes programok várják. Délelőtt 11-kor kezdődnek az előfutamok, a döntőt pedig 17 órakor rendezik. Közte barokk- és katonai lovagló bemutató, lovasviadal, fogatok és szabadon idomított lovak parádéja szórakoztatja a közönséget.
 
A hatvaniaknak az elmúlt években még nem sikerült kiemelkedő helyezést elérniük a budapesti futamokon, de lelkesedésük példátlan. „Amikor először indultunk a Nemzeti Vágtán, az egy lökést, valami többletet adott nekünk. Természetesen szeretünk versenyezni, de nem az elért eredmények számítanak, sokkal fontosabb, hogy benne lehetünk egy remek lovas közösségben. Már az előkészületek, és főleg a verseny alatt olyan fantasztikus hangulat van a városban, és az emberek között, hogy az mindent megér. Arról nem is beszélve, hogy a Nemzeti Vágta a legnépszerűbb lovas rendezvénnyé nőtte ki magát, és mi ott lehetünk!” – áradozik Sáfrány László, a Hatvani Csapat vezetője.

Nyeregbe Hatvan!
További infók: www.hatvanivagta.hu
2014. június 23.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?