Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Három napos Vágta-forgatag Baranyában

Gazdák előtt vágtáznak a lovak

A Dél-Dunántúl legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági vására, a Szentlőrinci Gazdanapok adnak kiváló keretet augusztus 10-én, vasárnap a Nemzeti Vágta soron következő előfutamának, a Szentlőrinci Vágtának.

A háromnapos mezőgazdasági szakkiállítás és vásár záró eseménye lesz a Vágta döntője, de addig is izgalmas programok várják az érdeklődőket. Egész hétvégén pónilovaglás, állatsimogató, íjászat és jurta bemutató szórakoztatja a gyerekeket, szombaton pedig a díjugrató verseny alapoz meg a másnapi lovas kavalkádhoz.

Vasárnap délelőtt 10-től a Bársony és „Handicap” Közhasznú Alapítvány mutatja meg, mennyit tehet a lovas terápia a hátrányos helyzetű gyerekekért. Fél 12-kor kezdődnek a Szentlőrinci Vágta előfutamai, a versenyek között pedig pásztorkutyás bemutató szórakoztatja a várhatóan ötezer fős közönséget. A nap programját a Baranya Vadászkürt Egyesület, a Zrínyi Vitézek Hagyományőrző csapata, valamint mutatványosok, kézművesek színesítik.


Lóidomítás-bemutató, lovas ügyességi bemutató és lóagility vezeti fel a Szentlőrinci Vágta vasárnap délutáni döntőjét, ahol kiderül, hogy a baranyai térség melyik két lovasa vehet majd részt a Nemzeti Vágta szeptemberi, budapesti fináléjában.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infó: www.bmvk-gazdanapok.hu

Galériánk a 2013-as Szentlőrinci Vágtáról »

2014. augusztus 8.