Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Öt lovast küld Budapestre a Vajdasági Vágta

Május 23-án, szombaton délben harmadszor startol el a Vajdasági Vágta a Topolya melletti Zobnaticán. A Nemzeti Vágta előfutama ezúttal is a lovassportok délvidéki ünnepe lesz. Várhatóan 10 ezernél több látogató szurkolhat majd a vajdasági települések lovasainak, amikor kiderül, közülük melyik három képviselheti majd a régiót szeptemberben a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamain.


Vajdasági Vágta 2014. 

A Vajdasági Vágtának idén is számos kísérőrendezvénye lesz, ebből kettő lovast is küld majd Budapestre. A Nemzetközi Vágta előfutamának nyertese Szerbiát képviseli majd a Nemzeti Vágta nemzetközi futamában, a Kishuszár Vágta győztese pedig a 10-16 évesek lovas versenyén mutathatja meg saját és lova ügyességét.

Az előzetes nevezések alapján legalább 23 település indít versenyzőt a Vajdasági Vágtán, mások mellett rajthoz áll Gulyás Viktor, az I. Vajdasági Vágta győztese is, Csinibaba nevű lovával.


Vajdasági Vágta 2014. 

A Vajdasági Vágta szórakoztató programjai között ezúttal is lesz ügetőfutam, kettes fogatok és szinkron fogathajtók versenye, valamint a kelebiai Favory Lovas Klub díjlovagló bemutatója. A közönség most először láthat lovas íjász bemutatót. Az ingyenesen látogatható rendezvény mellett idén is lesz kézműves vásár, a programok zárásként pedig a Budapesti Operettszínház művészeinek tapsolhatnak a zene szerelmesei.

A III. Vajdasági Vágta szervezői a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány, a Vajdasági Magyar Szövetség, a budapesti Lovas Show Kft. és a zobnaticai ménesbirtok. A rendezvény fővédnöke Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke.

Vajdasági Vágta 2014.

Nyeregbe Vajdaság! Nyeregbe Magyarország!

www.vagta.hu

www.facebook.com/vajdasagivagta

Fotógalériánk a 2014-es Vajdasági Vágtáról »

2015. május 22.