Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nyeregbe szállnak a Nyírség lovasai

Idén az Ameko Lovasklub szervezésében, az I. Szabolcsi Lovasfesztivál keretei között rendezik meg a Nyírségi Vágtát 2015. június 28-án, vasárnap. A helyszín Döge, ahol már egészen korán, reggel 7 órakor, zenés ébresztővel indul a nap.

A szervezők igazán kiadós, gazdag programmal várják a lovak szerelmeseit. Délelőtt fél 10-kor indul a Harman Mihály Kettesfogathajtó Kombinált verseny, 11 órától pedig már a Nyírségi Vágta előfutamaiban szurkolhat a közönség. Hat megye közel 20 lovasa méri össze erejét és ügyességét.

A futamok között huszár-, és lovasbemutatók, Sasvári Sándor lovas előadása, sas-, és solymászbemutató ígér tartalmas kikapcsolódást. Különleges betétprogramnak ígérkezik a celebek fogatható versenye, ahol Sasvári Sándor, Faragó „Topy” András, Berki Krisztián és Bunyós Pityu is kantárt fog. Akinek ennyi látvány sem elég, a Monster Truck show trükkjein izgulhat, vagy a quad vs. fogat verseny résztvevőinek szurkolhat. Egész nap kézműves vásár, motorszépségverseny, mezőgazdasági gép-, és kisgépkiállítás garantál vásári forgatagot. A gyerekeket vidámpark, ugrálóvár, tevegelés, rajzverseny várja.

Késő délután, a Kishuszár Vágta és a Nyírségi Vágta döntőjében derül ki, hogy kik képviselhetik majd a térséget és saját településüket szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban.

- A Nemzeti Vágta úgy teszi élővé hagyományainkat, hogy közben mozgósítja az egész nemzetet. Számtalan település számára adja meg a lehetőséget, hogy megmutassa magát, és megoszthassa az egész országgal saját értékeit. Ezért is tartom fontosnak a Nyírségi Vágtát, hiszen ez az esemény a Nemzeti Vágta egyik előfutama, melynek június 28-án Döge település ad otthont – mondta a rendezvény fővédnöke, Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter.

A belépő minden programra és az egész napos rendezvényre 1500 Ft/fő, 10 év alatti gyerekeknek ingyenes.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók. www.vagta.hu, www.nyirsegivagta.hu

Fotók a 2014-es Nyírségi Vágtáról »

2015. június 24.