Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Örömében sírt Polyák Nikolett, aki saját lován nyerte a Hatvani Vágtát

Élménydús szórakozásnak volt részese a Hatvani Vágta közönsége, ugyanis a versenyek között változatos kísérőprogramokkal készültek a szervezők. 2015. június 27-én, szombaton már reggel elkezdődtek az események a hatvani Népkertben, ahol lovas - és huszárbemutatók mellett pajtaszínház és kézművesség is várta a látogatókat.

Az idei év újdonságai közé tartozott az I. Hatvani Fogathajtó Verseny, amit Lázár Vilmos, a kilencszeres fogathajtó világbajnok kiemelkedő személyisége indította útjára. Késő délután pedig megrendezték a Kishuszár Vágta és a Hatvani Vágta döntőjét, amit a lovaspálya mellé épített lelátókon izgulhatott végig a közönség. A hatvani Kishuszár Vágta történetében először született olyan szoros eredmény, hogy holtversenyt kellett hirdetni, ami pedig a Hatvani Vágta döntőjét illeti, szintén elképesztően izgalmas versenyt láthattak az érdeklődők. Ugyanis már a futam elején látható volt, hogy a finalisták közül két lány dönti el, hogy kié lesz a győzelem. A Kartal színeiben induló Polyák Nikolett ért végül elsőként célba, Monacco nevű lovával. A győztes pillanatban, amikor felfogta, hogy ő lett a Hatvani Vágta bajnoka könnyeivel küszködött lova hátán. A Hatvant képviselő Szentes Barbara második lett új lovával, Szederrel, valamint Berczi Sándor Nagytarcsa lovasa is bejutott a döntőbe, így ők hárman szereztek jogot arra, hogy képviseljék településüket szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta futamán.

„A Nemzeti Vágta fő célja a nemzeti hagyományok ápolása és, hogy hidakat építsen az egyes települések, azok lakosai, illetve a magyar vidék és a főváros között, a lovassport, a lovas hagyományok, és ehhez kapcsolódóan a természet-közeli életmód népszerűsítésével” – mondta köszöntőjében Szabó Zsolt fejlesztési államtitkár, a Hatvani Vágta fővédnöke, aki átadta a díjakat.

Minden évben egyre színesebb programokkal készülnek a Hatvani Vágta szervezői, idén ráadás programként a Nemzeti Lovas Színház előadása, a Mátyás, az igazságos zárta a napot.

 2015. június 30.