Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A mezőgazdaság krémje a Szentlőrinci Vágtára figyel

2015. augusztus 2-án a 22. Szentlőrinci Gazdanapok ad otthont a Nemzeti Vágta területi előfutamának, a Szentlőrinci Vágtának. A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Vásárcentrumában kialakított pályán a térség legjobb lovasai profi mezőgazdászok szeme láttára küzdenek majd a győzelemért. A leggyorsabbak a dicsőségen túl indulási jogot nyernek a Nemzeti Vágta döntő futamaira, amit a budapesti Hősök terén rendeznek majd szeptember 18-20-a között.

A három napos Szentlőrinci Gazdanapok zárása, egyben csúcspontja lesz a Szentlőrinci Vágta, lovas programból azonban már augusztus 1-jére, szombatra is jutott, amikor díjugrató versenyt rendeznek a Gazdanapok Nagydíjáért. Augusztus 2-án, vasárnap már minden a Vágta körül forog. A selejtező futamok 11 órakor kezdődnek, a döntőt 16 órától rendezik. A futamok között a Zrínyi Vitézek hagyományőrző csapata, lovasok, kézművesek, a Harka Néptáncegyüttes, és a Baranya Vadászkürt Együttes fellépése szórakoztatja a közönséget. A lovaspálya két különleges programot kínál még: magyar stílusú terelési bemutatót, valamint a traktorosok ügyességi versenyét.

Egész hétvégén lesz lehetőség pónilovaglásra, és sok érdekességet ígér a régi agráreszközök kiállítása is. Mezőgazdasági szakkiállításként sok szakmai érdeklődőre számítanak a szervezők, de a programok alapján a családok számára is igazán élvezetes és szórakoztató kikapcsolódást ígér a 22. Szentlőrinci Gazdanapok keretében a Szentlőrinci Vágta.

Nyeregbe Baranya! Nyeregbe magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.bmvk-gazdanapok.eu

Fotók a 2014-es Szentlőrinci Vágtáról »

2015. július 29.