Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Rekordokkal zárult a Kaposvári Vágta

Kaposváron idén negyedik éve rendezték meg a Nemzeti Vágta vidéki előfutamát. 2015. augusztus 23-án a Kaposvári Vágta rekordszámú nevezővel, nézőszámmal és kiváló időjárással párosult.

Eddig mindig nagy eső, vagy vihar volt, idén azonban szenzációs időjárás kedvezett a versenynek, továbbá a szervezők azt is elmondták: rekordot döntöttek a nézők számát illetően, több ezren látogattak ki ugyanis a lovas eseményre és 650 gépkocsinak adtak parkolójegyet. 

Szépszámú lovas nevező is gyűlt össze, hiszen 17 település képviselője állt rajthoz az egyben 15. születésnapját ünneplő Meistro Lovastanyán. 


kép forrása: www.sonline.hu

Western bemutató és további lovas szórakoztató műsorok színesítették az egyébként is látványos futamokat és természetesen a születésnapi alkalom is nagyszabású műsort tartogatott a látogatóknak. Közreműködtek azok a solymászok, lovas kaszkadőrök, középkori lovagok, somogyi betyárok és táncosok is, akik az elmúlt 15 évben a lovasklubot segítették, vagy kitanulták a „betyár” szakmát. A programok során előfordult az is, hogy egyszerre 14 csikós volt a pályáján, köztük fiatalabbak és idősebbek, de Kassai Lajos lovasíjász világrekorder is részt vett az eseményen. 

A nap legizgalmasabb pontja a 18 órakor kezdődő döntő futam volt. A Kaposvári Vágta első helyezettje a Szennát képviselő Horváth Dorina lett Káder Tokió nevű lovával, másodikként pedig Tapsony színeiben Koropf Laura  ért célba Jazira hátán. Ők tehát biztosan ott lesznek szeptember 18-20-a között a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban. Kaposvár pedig szervezőként szintén indulási jogot szerzett a budapesti versenyre.

2015. augusztus 25.