Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A Jánosok és Jánosné futama volt

A Bácskai Vágtát hagyományosan augusztus 20-án szokták megrendezni, ám idén a szélsőséges időjárás miatt úgy döntöttek a szervezők, hogy elmozdítják a rendezvényt a megszokott időpontból. A döntés helyesnek bizonyult: augusztus 29-én tökéletes időben állhatott rajthoz a legtradicionálisabb Elővágta mezőnye. A tét ezúttal is a Nemzeti Vágta döntő futamaiba kerülés volt.

A Bácskai Vágta győztese 2011-ben és 2013-ban is elhódította a Nemzeti Vágta győztesének díszszablyát, a helyiek ezért abban bíznak, hogy – páratlan év lévén – ismét sikert aratnak majd szeptember 20-án, Budapesten, a Hősök terén.

A megváltozott időpont miatt a szokottnál valamivel kevesebb nézője volt ezúttal a bajai versenyeknek, de a döntőt így is körülbelül négyezren izgulták végig a Petőfi-szigeten.

A Bácskai Vágta döntőjébe két János és egy Jánosné jutott. A versenyt a 2013-as Vágta-bajnok Németh János nyerte Baja képviseletében, akit idén is My Boy Mennydörgés segített győzelemhez, mögötte Ábrahámhegyről Hajdú Jánosné és az Érsekhalmát képviselő Kozó János ért célba.

2015. augusztus 31.