News Photo

Lábtörést szenvedett a PreVital Nemzetközi Futam tavalyi győztese

  • 2015. szeptember 18.

Legnagyobb szívfájdalmára nem védheti meg bajnoki címét Varga Zoltán, aki tavaly Magyarország színeiben indult és magabiztos győzelmet aratott a Nemzeti Vágta PreVital Nemzetközi Futamában. A több mint 1000 futamgyőzelmet számoló rutinos zsoké egy augusztusi futam közben szenvedett sérülést, teljes felépülése pedig még hetekig tart.

A versenypályán ért a baleset, leestem a lóról és eltörtem a sarokcsontomat. Most gipszben van a lábam, valószínűleg csak szeptember legvégén kerül le róla a rögzítés. és újabb hetek telnek majd el, mire újra nyeregbe szállhatok” – mondta Varga Zoltán.

A sokat tapasztalt champion helyett a mindössze 20 éves Benkő Ádám indul majd Magyarország színeiben a PreVital Nemzetközi Futamban.


fotó:Alagi Zsokéiskola - Hungarian Jockey School

Ádám egy feljövőben lévő fiatal tehetség. Remélem, legalább annyira pozitív erővel hat majd rá a hazai közönség, mint ahogy tavaly engem inspirált a Hősök tere közege. Valósággal extázisba kerülve lovagoltam, bízom benne, hogy – eredménytől függetlenül – az utódom is megtapasztalja ezt a különleges érzést” – mondta Varga Zoltán.

2015. szeptember 17.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?