Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Papadimitriu Athina nem biztos, hogy leáll 12 kör alatt

A Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági sztárfutamának idei egyetlen női versenyzője Papadimitriu Athina. A színésznő évtizedek óta lovagol, ennek ellenére is úgy érzi: hatalmas kihívás számára a Vágtán való részvétel.

Kétszer is izgultam már a lányomért a Vágtán, de ez a mostani merőben más helyzet lesz, hogy én szállok nyeregbe. Ha nyerni nem is fogok, hátulról bíztatom majd a többieket – mondja nevetve Papadimitriu Athina, aki rendszeresen szerepel a Nemzeti Lovas Színház előadásaiban, így a mindennapjai aktív része a lovaglás.

Tavaly a színész kollégákkal már felvonultunk a Vágtán, de az közel sem hasonlító ahhoz az őrülethez, ami most vár rám. Mivel Homonnay Zsolt egyeztetési problémák miatt kénytelen volt visszamondani a szereplést, így az utolsó pillanatban derült ki, hogy én is indulok. Ennek megfelelően nem hosszú és kitartó, hanem rövid, de intenzív edzésekkel készülök a Sztárfutamra Alagon, a Versenyló Tréningközpontban, Balogh István segítségével. Persze egy fél napig gondolkodtam, míg végül igent mondtam a szervezőknek. Azt hittem, majd Nóri lányom lebeszél az indulásról, de nem. Azt mondta, hogy ne aggódjak, nem annyira veszélyes, mint kívülről látszik.

Még nem tudom, milyen lóval fogok versenyezni, most egy arab telivéren edzek. Addig nincs is gondom, amíg menni kell, mert alig kell valamit csinálnom, ez a ló megy, mint a szél. Akkor kezdődnek a problémák, amikor meg kellene állítani. Na, az kemény dió. Lehet, hogy leintik a versenyt, én meg még megyek vagy 12 kört, mire sikerül a lóval leállnom – teszi hozzá nevetve.

A színházban már megszokta, hogy az aktuális szereptől függően szinte minden este más lovon ül, de ez azért egész más lesz. Pintér Tibor csak annyit ígért neki, hogy szerez számára egy lovat, amelyik gyors, de mégis nyugodt. A színésznő még a főiskolán, Pintér Tamás Oroszlántól tanult lovagolni. A legendás kaszkadőr most is büszke lenne Athina bátorságára, hogy bele mer vágni egy ilyen komoly megmérettetésbe.

Az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam indulói nyereményeiket felajánlják egy-egy alapítvány javára. Papadimitriu Athina a Magyar Lovasterápia Szövetség munkáját segíti majd leendő pénzdíjával.

2015. szeptember 19.