Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Lovas népünnepély lesz Dögén

Idén is az Ameko Lovasklub szervezésében, a II. Szabolcsi Lovasfesztivál keretei között rendezik meg a Nyírségi Vágtát 2015. június 5-én, vasárnap. A helyszín Döge, ahol egy ingyenes szabadtéri sportfesztivállal már pénteken elkezdődnek a programok. Szombaton a Nemzeti Összetartozás Napja keretében tartanak nemzetközi folklórfesztivált és szórakoztató programokat, vasárnap pedig a lovaké a főszerep.

A Nyírségi Vágta előfutamaiban a térség várhatóan 14-15 lovasának szurkolhat majd a közönség. A leggyorsabb három versenyző indulási jogot szerez településének a Nemzeti Vágta döntő futamaira, amit idén is a budapesti Hősök terén rendeznek meg, szeptember 16-18 között. Ezúttal is megrendezik Dögén a Kishuszár Vágtát, aminek győztese szintén ott lehet a Hősök terén.

A futamok között lovasbemutatók, ugróverseny, agárverseny és a Harman Mihály fogathajtó emlékverseny ígér tartalmas kikapcsolódást. A profi hajtók után országos és helyi hírességek is megmutatják, ők hogy hajtanak. A rendezvény fővédnöke, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter is felül a bakra. Polgármesterekkel, cégvezetőkkel, helyi potentátokkal méri össze tudását.

Egész napos kézműves vásár, mezőgazdasági kiállítás garantál vásári forgatagot, a közönség esti szórakoztatásáról pedig könnyűzenei koncertek gondoskodnak. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 2000 héliumos léggömböt engednek majd fel, a Nyírségi Vágta döntője előtt pedig 1000 postagalamb felszállása ígér különleges látványt.

A belépő minden programra és az egész napos rendezvényre 1490 Ft/fő, 10 év alatti gyerekeknek ingyenes.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók. www.vagta.hu, www.nyirsegivagta.hu

Fotógalériánk a 2015-ös Nyírségi Vágtáról »

2016. június 1.