News Photo

Ismét Gyömbérrel áll rajthoz a tavalyi győztes kishuszár

  • 2016. június 14.

Elsőként lovagolt célba Csontos Zsuzsa a 2015-ös Nemzeti Vágta Kihuszár futamán és ezzel Nyíracsádnak szerzett dicsőséget Gyömbér nevű sportpóniján. A 15 éves versenyző idei célja nem kevesebb, mint újra starthoz állni és megvédeni a címet.

Nagyot nőtt az elmúlt egy év alatt, igazi kishölgy lett Csontos Zsuzsából, aki tavalyi győzelme óta is folyamatosan lovagol. Az iskolai tanítás után a pályára vezet első útja és a nyarat is versenyzéssel tölti. A tehetséges fiatal díjugrató titkolt vágya ugyanis az, hogy bekerülhessen a korosztályos magyar díjugrató válogatottba.

- Most fejezem be az általános iskolát, jön a ballagás és itt a nyár. Várom, mert a szünidőt is a lovakkal tölthetem, hiszen újabb versenyek állnak előttem. A fedett pályás szezont végigversenyeztük és most kezdődtek a szabadtéri díjugrató versenyek. Négy ló van, akikkel folyamatosan lovagolok, így ha hazajövök az iskolából, akkor eszem és már megyek is ki hozzájuk, este pedig tanulás. Naponta lelovagolom őket kellő odafigyeléssel, mert mindegyikük más szinten van. A célom az, hogy minél jobb eredményeket érjünk el és az országos bajnokságon is el szeretnék indulni – mondja Csontos Zsuzsa, akit maximálisan támogat családja.

- Amikor megszülettem már volt lovardánk, így nem is volt kérdéses, hogy mit fogok csinálni. Beleszülettem, soha nem sportoltam mást, de számomra ez szinte már nem is sport. Nagyon sokat segít a családom, itthon gondozzák a lovakat, foglalkoznak velük, a versenyeken pedig izgulnak értem. Igaz, akkor nem nagyon lehet megnyugtatni, mert lámpalázas vagyok – mosolygott Zsuzsa, aki nem hanyagolja Gyömbért sem és idén ismét vele versenyez majd a budapesti Hősök terén a Nemzeti Vágta Kishuszár Futamán.

- Nagyon szeretem Gyömbért. Idén hat éves és két éve van nálunk. Jól összeszokott páros vagyunk. Most a legelőn pihen, de lassan megkezdjük a felkészítést. Fokozatosan indulunk: először pályán, utána megyünk ki terepre kisebb távokat, majd egyre hosszabbakat. Fűzi Villő segít nekem. Sokat köszönhetek neki. Minden megmérettetésen nagyon izgulok, mert sok mindenen múlhat a győzelem, de remélem, idén is sikerül szép pillanatokat szerezni a családomnak, a támogatóimnak és mindenkinek, aki szereti a lovakat.

Fotógalériánk a 2015-ös Kishuszár Vágta döntő futamáról »

2016. június 15.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?