Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Az ötödik Széchenyi Vágta következik

A régió számára minden korábbinál fontosabb lesz idén a Széchenyi Vágta, hiszen Nyugat-Dunántúlon idén ez az egyetlen verseny ad lehetőséget a Nemzeti Vágta döntőjébe kerülni. A soproni versenynek július 23-án ismét az Anger-réti pálya ad otthont.

A Széchenyi Vágta egész napos kikapcsolódást ígér a lovakat szerető családoknak. A programok 11 órakor kezdődnek western gyorsasági verseny bemutatóval, majd az ünnepélyes megnyitó és a huszárok bevonulása után a jövő generációjának lovasai mérik össze ügyességüket a Kishuszár Vágta előfutamaiban. Őket már a felnőtt versenyzők követik a Széchenyi Vágta előfutamaiban. Kora este rendezik meg a döntőt, ahol a három leggyorsabb lovas a dicsőségen túl indulási jogot szerez magának és az őt nevező településnek a Nemzeti Vágta szeptember 16-18-i döntő futamaira a budapesti Hősök terére, egy negyedik versenyzőt pedig a versenyeknek otthont adó Sopron indíthat majd.

Az előfutamok és a döntő között látványos bemutatók bizonyítják majd ló és ember elválaszthatatlan kapcsolatát. Lesz tüzes szürkemarha show, vadnyugati indián show, de láthatnak az érdeklődők Shetland pónikat, bucklaki csikósokat és lovas kaszkadőröket is, Hamza Viktória pedig azt mutatja be, milyen elképesztő dolgokat lehet elérni egy-egy lónál szabadidomítással.

Nyeregbe Sopron! Nyeregbe magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.prokultura.hu

Fotógalériánk a 2015-ös Széchenyi Vágtáról »

2016. július 18.