Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Gazdanapok ölelik körbe a Szentlőrinci Vágtát

2016. augusztus 14-én vasárnap az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ismét a Szentlőrinci Gazdanapok keretében rendezik meg a Nemzeti Vágta regionális előfutamát, a Szentlőrinci Vágtát. A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Vásárcentrumában kialakított pályán a térség legjobb lovasai az ország minden szegletéből érkező profi mezőgazdászok szeme láttára küzdenek majd a győzelemért. A leggyorsabbak a dicsőségen túl indulási jogot nyernek a Nemzeti Vágta döntő futamaira, amit a budapesti Hősök terén rendeznek majd szeptember 16-18-a között.

A háromnapos Szentlőrinci Gazdanapok zárása, egyben csúcspontja lesz a Szentlőrinci Vágta, lovas programból azonban már augusztus 13-ra, szombatra is jut, amikor díjugrató versenyt rendeznek a Gazdanapok Nagydíjáért, a verseny szünetében pedig hidegvérű és magyar lófajták bemutatóját nézhetik meg az érdeklődők. Augusztus 14-én, vasárnap már minden a Szentlőrinci Vágta körül forog. A selejtező futamok 11 órakor kezdődnek, a döntőt 16 órától rendezik. A futamok között a Pécsi Huszár Egyesület lovashuszárai, a Tenkes Lovastanya csikósai és lovasai, a pécsi Magyar Szablyavívó Iskola, valamint a Zrínyi Vitézek hagyományőrző szakosztályának tagjai szórakoztatják a közönséget. A lovaspálya programjai közül idén sem hiányozhat a traktorosok ügyességi versenye.

Egész hétvégén lesz lehetőség pónilovaglásra, és sok érdekességet ígér a régi agráreszközök kiállítása is. Testközelből láthatnak az érdeklődők jurtát és kipróbálhatják az íjászatot is. A 23. Szentlőrinci Gazdanapok mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás és vásár, de színes programjaival a szakmabelieken túl a gyermekes családok számára is felhőtlen kikapcsolódást kínál.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.vagta.hu, www.bmvk-gazdanapok.eu

Fotógalériánk a 2015-ös Szentlőrinci Vágtáról »

2016. augusztus 9.