Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Barabás Kiss Zoltánt ma már nem nagyon tudják meglepni

A Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamában rajthoz álló Barabás Kiss Zoltánt ma már nem nagyon tudják meglepni a lovak, de nem volt ez mindig így. Egy bő húsz évvel ezelőtti forgatás alkalmával komoly gondja akadt egy megvadult csődörrel.

„Sok jó és néhány kellemetlen lovas élményem van. A legemlékezetesebb A Csikós című film 1993-as forgatásához kötődik. Teljes csikós jelmezben, szőrén ültem a lovon, keresztben volt a vállamon egy karikás ostor. A kellékesek megkötötték rajtam, hogy úgy álljon, ahogy kell. Én egy kaszkadőr lovon ültem, egyszer csak a filmezéshez hozott ménesből a fő csődör, mint egy oroszlán, tátott szájjal elkezdett vágtázni felém és meg akarta harapni a lovamat. A lovam leült, én meg csúsztam róla le, amikor az ágyékom előtt néhány centivel összecsattant a csődör hatalmas pofája, csoda, hogy nem harapott belém. Automatikusan az ostorhoz kaptam, de azt meg nem tudtam levenni magamról. Szerencsére az ijedtségen kívül más bajunk nem lett, de örök emlék marad az a forgatás” – meséli Barabás Kiss Zoltán, aki azóta már két saját csikót is belovagolt és rendszeres hajtó az Ügetőn.

„A lovaglás számomra hatalmas szabadság-érzést ad. Amikor kimegyek a lóval egy nagy mezőre, az semmi mással nem hasonlítható össze. Szoktam hajtani az Ügetőn, az is egy adrenalin bomba, de az meg a kötöttségétől, a megpróbáltatásától vonzó. Szívesen forgatnék egy jó klasszikus huszáros filmet, de sajnos mostanában ilyen nem készül” – mondja a színész, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megsegítése érdekében küzd a győzelemért a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamán.

2016. szeptember 15.