Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A lányok lesznek az erősségeink

Negyedszer áll rajthoz a Nemzeti Vágta Adrenalin Kocsitoló versenyén a vízilabdás Fazekas Tibor, aki szerint az elmúlt években bérelt helyük volt ugyan a dobogó harmadik fokán, de idén meglepetésre akár előrébb is végezhetnek. A Racionet Honvéd játékosa és csapattársai az edzőtáborozásukba külön erőnléti edzéseket iktattak, ahol kifejezetten lábra gyúrtak, mert a homokos talajon extra teljesítőképességre lesz szükségük.

„A korábbi években több taktikai húzást is kipróbáltunk – kevés sikerrel. Két éve a belső ívre toltuk a kocsit, de kívülről nagyon hamar beelőztek bennünket. Aztán váltottunk, tavaly a külső pályáról indultunk, de nem volt elég jó a rajtunk. Ha az első métereken sikerül a kellő lendülettel megindulni, akkor talán a középső pozíció lehet a legkifizetődőbb, most ezt próbáljuk megcélozni – mondja Fazekas Tibor. Eddig azt tapasztalta, hogy a rajt utáni 50-100 méter után szinte ki is alakul a végleges sorrend, a kocsival nagyon nehéz előzni a pályán. Egy olyan titkos fegyverben bízik, amit még ők maguk sem ismernek.

„Idén fiú-lány vegyes csapatok állnak rajthoz. Igaz, még nem találkoztunk a vízilabdás lányokkal, akikkel együtt tolunk majd, de biztos, hogy ők lesznek az adu ászaink a meglepetés ereje miatt.”

A csapatutasítás pedig egyszerű: Tolni teljes erőből!

2016. szeptember 15.