Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kovács Koppány nem indul a Nemzeti Vágtán

Sajnálatos hír érkezett a Nemzeti Vágta szervezőihez: Kovács Koppány, a Rómeó vérzik zenekar frontembere orvosi javaslatra visszalépett a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamától. A Vágtára való intenzív felkészülés során két nagyobb esés következtében olyan láb és vállsérüléseket szenvedett az énekes-dalszerző, hogy vérző szívvel, de kénytelen volt lemondani az indulást.

„Nagyon örültem a felkérésnek, és elmondhatatlanul sajnálom, hogy kénytelen vagyok visszalépni. Eddig még soha nem futamodtam meg semmilyen feladat elől. Magam sem gondoltam, hogy egy ilyen komoly verseny mennyi edzéssel és felkészüléssel jár. Hamar rá kellett jönnöm, az erős galoppra még nagyobb kondi kell, úgyhogy elkezdtem fogyózni, le is ment 4-5 kiló, emellett futottam és bicikliztem, hogy erősebb legyek. Abszolút hobbilovasként én a western nyereghez szoktam hozzá, alig másfél hónapom volt rá, hogy átszokjak az angol nyeregre. Sajnos a negyedik edzésen egy erős galoppnál elszakadt a kengyelszíjam és a kanyarban kirepültem a nyeregből. Igaz a kobakom rajtam volt, de a gerincvédőm nem és a gerincsérvem mellett egy idegszál becsípődött. A fájdalom egészen a bal lábamba sugárzott ki, amit azóta is kezelnek. Egy ideig úgy tűnt, hogy sikerül túllépnem rajta, de aztán megint romlott az állapotom egy másik esésnél pontosan a gyenge bal lábam végett. Itt már a vállamat is sikerült elintéznem. A somorjai nagykoncertünket is csak fájdalomcsillapítók segítségével tudtam lejátszani. Az orvosaim tanácsolták, hogy ne fokozzam tovább a terhelést, ezért döntöttem a visszalépés mellett. Nagyon bízom benne, hogy minél hamarabb újra nyeregbe pattanhatok. Szerettem volna a Vágtán a családom, a barátaim előtt lovagolni és egy esetleges jó eredménnyel a Kézenfogva Alapítvány munkáját támogatni. Természetesen ott leszek a Vágtán, de csak nézőként” – mondta Kovács Koppány, a Rómeó vérzik együttes frontembere.

A Nemzeti Vágta szervezői remélik, hogy Koppány szerencsésen felépül majd a sérüléséből és jövőre rajthoz állhat az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamon.

2016. szeptember 16.