Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ötödik vajdasági elővágta

2017. május 20-án, szombaton (eső esetén május 21-én, vasárnap) ötödik alkalommal rendezik meg a tíz éves születésnapját ünneplő Nemzeti Vágta délvidéki előfutamát, a Vajdasági Vágtát. A helyszín ezúttal is a Bácskatopolyától északra fekvő Zobnatica lesz.

A Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány a Vajdasági Magyar Szövetség és a budapesti Lovas Show Kft-vel közösen vállalta ismét a szervezést, mert úgy érzik a rendezvény közösségformáló erővel bír, és nem csak hagyománnyá vált, hanem elérte azokat a célokat is, amelyek okán először szervezték meg ezt a nagyszabású eseményt. A futam kiváló kikapcsolódási lehetőség mellett erősíti a lovassportot és az összetartást a vajdasági magyarság körében.

Az elmúlt években több, mint tízezren gyűltek össze a lóversenypályán. A színes programoknak köszönhetően az idei évben is hasonló tömeget várnak a szervezők Zobnaticára.

A tervek szerint öt előfutamot tartanak, az előfutamok győztesei pedig este hatkor szállnak nyeregbe, ahonnan az első három helyezett vehet részt a szeptember 15-17 között megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán Budapesten, a Hősök terén.

A futamok közötti lovas bemutatók mellett a topolyai néptáncosok, a zentai Szt. Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület, a kelebiai műlovaglók és fogathajtók is felvonulnak, valamint megtartják a régi mesterségek vásárát is. A házigazda pedig gasztronómiai finomságokkal, jégbe hűtött italokkal és fagylalttal várja a Zobnaticára látogató kedves vendégeket.

Nyeregbe Szerbia! Nyeregbe Vajdaság!

További információk: www.vagta.hu, www.vfhalo.eu 

Fotógalériánk a 2016-os Vajdasági Vágtáról ≫