News Photo

Hevesen rajtol el a Nemzeti Vágta következő előfutama

  • 2017. június 12.

Június 17-én Heves megye lovasai is bekapcsolódnak a legnagyobb magyar lovas eseménybe. Hevesen, az alatkai lovasbázison szervezik meg a Nemzeti Vágta egyik előfutamát, mely kitűnő lovashagyományokkal bír.

A Hevesi Vágta június 17-i futamaiban a térség lovasainak szurkolhat majd a közönség. A leggyorsabb három versenyző indulási jogot szerez a 10. születésnapját ünneplő Nemzeti Vágtára, amit idén is a budapesti Hősök terén rendeznek meg, szeptember 15-17 között. A Kishuszár Vágta győztese szintén ott lehet a budapesti megmérettetésen. Mórocz Mercédeszkorábbi nyertes is újra indul a Kishuszár Vágtán, akiaz Uniqa Lovas Világkupa gyermek pónigalopp versenyén is kitűnő eredményeket ért el.

A futamok között lesznek lovasbemutatók, ügyességi versenyszámok, fogathajtó verseny. Érdekesség, hogy Bárdos György fogathajtó világbajnok, a"magyar hajtókirály"Hevesen született 1949-ben. A helyszínen egész napos kézműves vásárral, izgalmas gyermekprogramokkal, koncertekkel várják az idelátogató közönséget, ahol Ofra Inez Mirjam, a Hevesi Kishuszár Vágta indulója is énekelni fog.

Ingyenes buszjáratok indulnak Hevesről a rendezvényre a Városháza elől 9 órától óránként – 17 óráig, és vissza Alatkáról 9:30-tól 20 óráig.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók. www.vagta.hu

facebook.com/HevesiVagta

2017. június 12.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?