Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Másodjára is megrendezik a Tisza-tavi Vágtát

Idén szlovák települések is versengenek a győzelemért

Másodjára rendezik meg a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden a Nemzeti Vágta egyik előfutamát július 29-én. A megmérettetésen ebben az évben két szlovák helység, Somorja és Zsigárd is indít lovast. A dobogósok az idén 10 éves Nemzeti Vágtán képviselhetik településüket a budapesti Hősök terén szeptember 15 és 17 között.

Az egykor fanyeregkészítő mestereiről híres település, tavaly az országhatáron belül egyedüli újoncként kapta meg a szervezési jogot. Ezen a hétvégén ismét az Üdülőövezeti Sportpálya ad otthont a lovas eseménynek, melyre többek között Mezőgyán, Táborfalva, Csétény, Tiszafüred-Örvény, Hatvan, Füzesgyarmat, Geszt és Kereki települések neveztek. A Kishuszár Vágta előfutamában három fiatal áll rajthoz, Újkígyós, Halásztelek és Tiszafüred lovasa.

Az előfutamokra szombaton 12 órakor, a döntőkre pedig 17 órakor kerül sor. Izgalmas versenynek nézhetünk elébe, az indulók között lesz ugyanis Vörös József, Csétény színeiben Csipa nevű lovával, aki 2015-ben a Nemzeti Vágta döntőjében bronzérmes lett. Tiszafüredet Gyöngy Tamás fogja képviselni Toffifee névre hallgató lovával

A futamokon túl a szervezők egyéb izgalmas programokkal - fogathajtó versennyel, Hamza Viktória szabadidomár bemutatójával, lovasíjász bemutatóval, fotószínházzal és Bagossy Brothers Company koncerttel – várják a látogatókat. A Vágta alatt a Kis Pál Múzeumban megtekinthető lesz az az állandó kiállítás is, amely a világhírű füredi fanyergeket mutatja be.

 

További információk: www.vagta.hu

A következő elővágták helyszíne és időpontja:

augusztus 5.         Lendva

augusztus 12.      Hernádkak-Belegrád

augusztus 13.      Szentlőrinc

augusztus 19.      Zirc

augusztus 20.      Gyenesdiás

augusztus 26.      Kecskemét

augusztus 27.      Kaposvár

Fotógalériánk a 2016-os Tisza-tavi Vágtáról »

2017. július 26.