News Photo

Új helyszínen, másodjára is megrendezik a Muravidéki Vágtát

  • 2017. augusztus 04.

Összetartásra buzdítják a szervezők a szlovéniai magyarokat

Most hétvégén, augusztus 5-én új helyszínen, a Lendvához tartozó Hosszúfaluban rendezik meg a Nemzeti Vágta szlovéniai előfutamát. Kilenc magyar és hat szlovén lovas már biztosan részt vesz a szombati megmérettetésen, de a szervezők az utolsó pillanatig fogadják a jelentkezéseket. Az Elővágta legjobbjai az idén 10 éves Nemzeti Vágtán képviselhetik településüket szeptember 15 és 17 között a Hősök terén.

Folyamatosan fogadják a lovasok jelentkezését a most szombaton megrendezett Muravidéki Vágtára. Többek között Hódos, Domonkosfa, Pártosfalva és Lendva is nevezett már lovast az Elővágtára, bízva abban, hogy az ő településük képviselheti a térséget a végső budapesti összecsapáson szeptemberben.

A Muravidéki Vágta megrendezésének ötlete 2015-ben született meg, miután egy petesházi lovas a negyedik helyet szerezte meg a Nemzeti Vágta nemzetközi futamán. Az eredményen felbuzdulva döntöttek úgy a szlovéniai magyarok, hogy ők is pályáznak a szervezési jogért. A rendezvénnyel nem titkolt szándékuk, hogy újraélesszék Muravidék feledésbe merült lovas hagyományait, fellendítsék a lovas életet és összetartásra buzdítsák a határon túli magyarokat.

Az idei eseményen nem csak a verseny izgalmát élhetik át a látogatók: a futamok között a szervezők csikós és trükklovas bemutatóval, Hamza Viktória szabadidomár látványos produkciójával, széles gasztronómiai kínálattal, kézműves vásárral, kulturális és gyerekprogramokkal is készülnek.

További információk: www.vagta.hu

A következő elővágták helyszíne és időpontja:

augusztus 12. Hernádkak-Belegrád

augusztus 13. Szentlőrinc

augusztus 19. Zirc

augusztus 20. Gyenesdiás

augusztus 26. Kecskemét

augusztus 27. Kaposvár

Fotógalériánk a 2016-os Muravidéki Vágtáról »

2017. augusztus 4.A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?