Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Címvédés a Muravidéki Vágtán

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Vágta Lendvai Előfutama, a Muravidéki Vágta. Ezúttal új helyszínen versenyeztek a muravidéki lovasok és lovaik, Gyertyános adott otthont a rendezvénynek, amit egybekötöttek a gyertyánosi falunapok színes programsorozatával.

A Muravidéki Vágta idei bajnoka a címvédő Horváth József és lova, Korax Roven Zsonglőr, Petesháza képviseletében. A dobogó második fokára Bíró József léphetett fel lovával, Fox LS-el Hosszúfaluból, a harmadik helyen pedig a dobronaki Somi Erik és Rita nevű lova futottak be, így ők képviselhetik a muravidéki magyarokat Budapesten.

A muravidéki magyarlakta települések versenye mellett lezajlott a szlovén nemzeti futam is, amelynek győztese Matej Grebenjak lett, így ő képviselheti Szlovéniát a budapesti Nemzetközi Futamon.

A versenyek mellett az odalátogatók további programokon vehettek részt a gyertyánosi falunapok keretén belül. Többek között agár-és lovasbemutatók, kézműves vásár, huszársátor, pónilovaglás várta az érdeklődőket, a nap pedig koncertekkel zárult.

Fotógalériánk a Muravidéki Vágtáról »

2018. június 6.